Näo ringlõikus ja kaela kortsude korrektsioon

Gravitatsiooni mõjul hakkavad näo struktuurid alla vajuma alates 30. eluaastatest. Sellest tulenevalt kaovad ära ümarad näokontuurid, mis on nooruse sünonüüm. Osa näo vajumisest on näo rasva padjakeste langemise tulemus.

Näo ringlõikus võimaldab leevendada vananemise protsessi ning võib pakkuda noore ja värske välimuse isegi aastaid pärast korrektsiooni.

Näo ringlõikus ja kaela tõstmine on ka teostatud üheaegselt ja sageli koos teiste kirurgiliste protseduuridega nagu laugude plastika, rasva siirdamine ja lõuaaluse rasvaimu.

Ringlõikuse käigus tõstetakse näo ja kaela pindmise lihase kiht ja fikseeritakse spetsiaalse õmblusega. Liigne nahk on eemaldatud, alalõualuu ja kaela vaheline joon tehakse nähtavaks.

Näo ringlõikus ja kaela kortsude korrektsioon teostatakse üldanesteesias, päevakirurgias ning sama päeva lõpus on võimalik koju minna.

Taastumine kestab umbes 5 päeva, kuid kerge verevalum ja naha värvi muutus võivad püsida kuni 2 nädalat. Naha õmblused eemaldatakse ühe nädala pärast, operatsiooni haav tavaliselt paraneb hästi ja arm jääb varjatuks kõrvalesta loomulikus voldis ja selle taga.